Undervisning for skoler

Jeg har afholdt mange syforløb på både folkeskoler og efterskoler. Jeg har en baggrund som lærer, så med min erfaring og didaktiske kunnen kan jeg skabe et rum, hvor eleverne bliver set, og hvor materialet og teknikkerne gøres tilgængeligt. Det betyder meget for mig, at min formidling når ud til alle - derfor er den enkel og tydelig.  Relationen med børn og unge sætter jeg stor pris på og gør noget ud af. Det er uanset om de møder mig én eller flere gange.   

En syworkshop varer mindst 4 timer. Det er for at sikre, at alle elever når så langt, at de kan færdiggøre syprojektet efterfølgende. 

Til emneuger eller forløb om fx bæredygtighed og De 17 Verdensmål kommer jeg også meget gerne ud og holder et oplæg

  • om iværksætteri og mit incitament for at starte virksomheden ATTER
  • om min kreative tilgang og tanker om mode og tøjindustrien
  • om det at være selvstændig, at bruge instagram som butiksvindue og de udfordringer, der følger med

Oplæg og foredrag kan også kombineres med en syworkshop. Jeg er fleksibel - blot skriv. 

Dette TV-indslag giver et godt billede af en syworkshop - klik her

FORLØB

Første del af forløbet består af et kort oplæg omkring ATTER, bæredygtighed, upcycling og mode. Anden del er praktisk. Her lærer deltagerne de simple syteknikker, der skal til, for at kunne sy et stykke tøj.

ATTER er simpelt, og derfor kan alle være med. Det handler i høj grad om at kunne se muligheder i materialet – sengetøjet i dette tilfælde.

Formålet med forløbet er at give eleverne en bevidsthed om eget tøjforbrug, tekstilindustrien, mode og derudover lære dem nogle af de enkle og tekniske færdigheder, der skal til for at sy eget tøj.

Praktisk information:

Forløbet er målrettet de ældre elever i folkeskolen og op, og det kræver ingen sytekniske færdigheder på forhånd.

Jeg har både erfaring med små valghold og større hold på op til 40 elever.

Jeg medbringer symønstre og et mindre udvalg sengetøj. Jeg opfordrer til, at eleverne selv går på jagt efter sengetøj inden forløbet. Det vil både træne dem i at se mulighederne i sengetøjet, og sikre, at de får noget, der falder i deres smag, da jeg ikke kan garantere at have det med. 

Man skal selv have lokale samt symaskiner til rådighed.
Undervisningsforløbet varer mindst 4 timer.
Skriv til mig for interesse og pris.