Undervisning for skoler

Jeg har afholdt flere syforløb på både folkeskoler og efterskoler. Jeg har en baggrund som lærer, så med min erfaring og didaktiske kunnen har jeg lært, at skabe et rum, hvor eleverne bliver set, og hvor materialet og teknikkerne gøres tilgængeligt. Det betyder meget for mig, at min formidling når ud til alle - derfor er den enkelt og tydelig.  Relationen med børn og unge sætter jeg stor pris på og gør noget ud af. Det er uanset om de møder mig én eller flere gange.   

Mine syforløb er gennemarbejdede og kan se ud på mange måder. Det kan både være kortere eller længere forløb eller bare en enkelt syworkshop over nogle timer.

Til emneuger eller forløb om fx bæredygtighed og De 17 Verdensmål kommer jeg meget gerne ud og holder et oplæg

  • om iværksætteri og mit incitament for at starte virksomheden ATTER
  • om mine tanker om mode og tøjindustrien
  • med konkrete bud på, hvordan man gør sin garderobe grønnere 

FORLØB

Første del af forløbet består af et kort oplæg omkring ATTER, bæredygtighed, upcycling og mode. Anden del er praktisk. Her lærer deltagerne de simple syteknikker, der skal til, for at kunne sy et stykke tøj.

ATTER er simpelt, og derfor kan alle være med. Det handler i høj grad om at kunne se muligheder i materialet – sengetøjet i dette tilfælde.

Formålet med forløbet er at give eleverne en bevidsthed om eget tøjforbrug, tekstilindustrien, mode og derudover lære dem nogle af de enkle og tekniske færdigheder, der skal til for at sy eget tøj.

Praktisk information:

Forløbet er målrettet de ældre elever i folkeskolen og op, og det kræver ingen sytekniske færdigheder på forhånd.

Jeg har både erfaring med små valghold og større hold på op til 40 elever.

Jeg medbringer symønstre og sengetøj. Dog opfordrer jeg til, at eleverne selv går på jagt efter sengetøj inden forløbet. Det vil både træne dem i at se mulighederne i sengetøjet, og sikre, at de får noget, der falder i deres smag, da jeg ikke kan garantere at have det med. 

Man skal selv have lokale samt symaskiner til rådighed.
Undervisningsforløbet varer mindst 4 timer.
Skriv til mig for interesse og pris.